Recept Panini met ham tomaat en geitenkaas

Dit is een heel makkelijk en super lekker recept voor panini met ham, tomaat en geitenkaas. Echt heel makkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker. Vandaag maar eens wat foto’s genomen tijdens het bakken van de panini, ik hoop dat jullie ze leuk vinden. Maakt soms meer duidelijk dan alleen tekst.

Vandaag is het zo’n zondag….. iets te lang blijven liggen in bed, heerlijk uitgeslapen. Ontbijt overgeslagen en rond 13.00 uur rammel ik van de honger. Een blik in de koelkast leert me dat de ham op moet en dat ik nog een beetje geitenkaas heb liggen, dat is een mooie start voor een heerlijke panini. Zelf een panini maken is heel eenvoudig, ik zal het je laten zien:

Recept panini met ham, tomaat en geitenkaas in de praktijk gebracht: een heerlijk warm broodje

Recept panini met ham, tomaat en geitenkaas in de praktijk gebracht: een heerlijk warm broodje

Ingrediënten voor Panini met ham, tomaat en geitenkaas

  • 1 panini brood (te koop bij de Jumbo met twee in een pak)
  • 70 gram zachte geitenkaas met honing (Bettine)
  • 2 grote plakken Coburger ham (of een andere ham die wat zoutig is)
  • 1 tomaat

De ingredienten voor dit panini recept

De ingredienten voor dit panini recept

Het lijkt allemaal wat weinig maar geloof me, dit gaat echt een heerlijke zelfgemaakte panini worden

Recept Panini met ham en geitenkaas in de praktijk

  • Zet contactgrill vast aan, dan die vast een beetje voorverwarmen
  • Het brood doormidden snijden
  • Leg de eerste plak ham op de panini
  • Geitenkaas verkruimelen en over het paninibroodje met ham verdelen
  • De tomaat in plakjes snijden en de plakjes tomaat op de geitenkaas leggen

De ham en de geitenkaas en de tomaat leg op het halve panini broodje

De ham en de geitenkaas en de tomaat leg op het halve panini broodje

 

  • De tweede plak ham een beetje scheuren en die gaat bovenop
  • De bovenkant van de panini terugplaatsen
  • Leg de panini nu onder de contactgrill

Zelfgemaakte panini in de contactgrill

Zelfgemaakte panini in de contactgrill

  • Wacht rustig ongeveer 6 minuten af, tot de geitenkaas lekker gesmolten is
  • Haal de panini van de grill en snij doormidden
  • Nu lekker genieten van je zelfgemaakte panini

Een zeer geslaagd panini recept (al zeg ik het zelf)

Een zeer geslaagd panini recept (al zeg ik het zelf)

Zelf een panini maken is dus echt heel eenvoudig en het scheelt je heel veel geld als je het vergelijkt met een panini broodje in de stad kopen. Op een panini is bijna alles lekker, ik maak vaak de kleine restjes uit de koelkast op als ik een panini maak, dat scheelt je dan dubbel geld en je hoeft wat minder eten weg te gooien.

Dus: allemaal naar de winkel en lekker zelf panini’s maken! Op deze site komen meer dan genoeg recepten te staan die je lekker zelf kunt gaan uitproberen.

Leave a Reply