Panini met tomaat mozzarella en rauwe ham

Wie echt een heerlijke panini wil proeven moet absoluut deze panini een keer proberen: panini met tomaat, mozzarella en rauwe ham. Je kunt heel veel soorten rauwe ham gebruiken: Parma ham, serranoham of Duitse Coburger ham. Die laatste soort heb ik gebruikt. Eigenlijk gewoon omdat het een lekkere rauwe ham is die niet zoveel pijn doet aan je portemonnee. Meer informatie over heel veel soorten rauwe hammen kan je op deze pagina vinden.

Deze panini met tomaat en mozzarella is prima te gebruiken bij de maaltijd op zaterdag: bij veel gezinnen is dat soep met brood. Met dit lekkere panini recept krijg je iedereen vast heel snel aan tafel. Natuurlijk is het prima als lunch te gebruiken.

panini met mozzarella tomaat rauwe ham en een beetje pesto

panini met mozzarella tomaat rauwe ham en een beetje pesto

Ingrediënten voor panini met tomaat mozzarella en lekkere rauwe ham

  • 1 panini broodje
  • 1 tomaat
  • Halve bol mozzarella
  • 2 plakken rauwe ham (bijvoorbeeld Coburger, Parmaham of Serranoham)
  • 1 eetlepel rode pesto

Hoe maak je een prima panini met tomaat en mozzarella klaar?

  • Snij het panini brood in de lengte doormidden
  • Besmeer de onderste helft met lekkere pesto, ik gebruikte rode pesto, maar met groene pesto kan het natuurlijk net zo goed
  • Dan de tomaten in plakjes snijden en de tomatenplakjes verdeel je over het panini brood
  • Vervolgens de rauwe ham er op leggen
  • Dan de mozzarella in plakken snijden en de plakken mozzarella leg je weer op de ham
  • Nu het bovenste deel van het panini brood bovenop leggen en je lekkere panini broodje kan de paninigrill in
  • Na ongeveer 6 minuten is je panini klaar

Als je zin hebt in een vegetarische variant dan kan je dit recept voor panini met mozzarella en tomaat eens proberen

Knoeien is normaal bij panini maken

Denk nou niet dat je zelf een enorme knoeikees bent als er kaas uit je panini is gelopen bij het bakken, het is echt normaal en het is volgens mij niet te voorkomen. Gewoon meteen je grillplaat schoonmaken als de plaat nog warm is en accepteren dat er altijd wel wat uit loopt. Het hoort er een beetje bij zeg maar.

Ps. Als iemand een manier heeft gevonden om te voorkomen dat de kaas uit je panini loopt dan hoor ik het graag! Wie weet breng ik nu iemand op een idee voor het beste idee van Nederland??

Latest Comments

  1. yves vandenbogaerde
    • admin

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.