Panini met gerookte kip en mozzarella

Gerookte kip gebruik ik meestal bij zomerse salades maar je kunt er ook heerlijke panini broodjes mee maken heb ik ontdekt. Deze keer met mozzarella en tomaat maar ik denk dat ik binnenkort met nog meer lekkere varianten van panini met gerookte kip op de proppen kom, zo goed is het bevallen!

Het voordeel van gerookte kip is dat je iets meer echt de kipsmaak in je panini krijgt (meer dan met plakje kipfilet van de vleeswarenafdeling) De mozzarella gaat lekker smelten er gaat niets boven lekkere druipende mozzarella uit je broodje. Oké, het geeft een beetje troep op je bordje maar jemig wat was dit lekker zeg!

panini met gerookte kip en mozzarella

Ingrediënten voor panini met gerookte kip en mozzarella

  • 1 panini broodje
  • 1 eetlepel pesto
  • 5 plakjes gerookte kip
  • Halve bol mozzarella
  • Een paar zongedroogde tomaatjes

Hoe maak je een panini met gerookte kip en mozzarella?

  • De panini snij je in de lengte doormidden
  • Besmeer de onderkant met pesto (ik heb groene pesto gebruikt maar met rode pesto kan het natuurlijk ook)
  • Snij de gerookte kip in plakjes van ongeveer een halve cm dikte
  • Leg de plakjes gerookte kip op je panini
  • Dan de mozzarella in plakjes snijden en die plakjes leg je op de kip
  • De zongedroogde tomaatjes snij ik ietsje fijner en die gaan bovenop
  • Dan de bovenste helft van het panini broodje bovenop leggen en dan lekker je panini bakken in de contactgrill
  • Na ongeveer 5 minuten is je panini met gerookte kip en mozzarella klaar

Tip: veeg meteen met een stukje keukenpapier de weggelopen mozzarella van de grillplaat af (want dat gaat onherroepelijk gebeuren)

Wie weet er nog meer lekkere recepten voor panini met gerookte kip? Ik heb wel zin om nog meer varianten uit te proberen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.