Panini maken met salami pesto en brie

Een zelfgemaakte panini smaakt meestal lekkerder dan de broodjes die je in de stad koopt. Vers uit de contactgrill zijn ze het lekkerste. Als ze een tijdje hebben gelegen en dan opgepiept worden in een oven… mwah… het kan beter, lekkerder en zeker goedkoper.

Ik maak een panini vaak in het weekend als lekkere luxe lunch voor mezelf. Ook op zaterdagavond als maaltijd een prima alternatief voor de traditionele soep met brood. Soep met panini is het dus voortaan!

Een Panini maken met salami en brie is echt kinderlijk eenvoudig

Een Panini maken met salami en brie is echt kinderlijk eenvoudig

Hoe maak je de grillplaat van de contactgrill weer schoon nadat je een panini hebt gemaakt?

Deze panini is heerlijk doordat de brie snel smelt, de brie gaat lekker ‘lopen’ en dat smaakt heerlijk romig. De brie zal ook zonder twijfel een beetje uit de panini gaan lopen. Tip: meteen met een stukje keukenpapier wegvegen als de grill nog warm is. Niet laten staan, meteen even doen want je veegt het zo weg als het warm is maar eenmaal koud en afgekoeld is het veel meer werk om de grillplaat weer schoon te krijgen.

Ingrediënten voor panini maken met salami en pesto

  • 1 panini broodje
  • 3 plakjes salami
  • Een paar plakjes brie
  • 1 eetlepel pesto (ik heb rode pesto in huis maar met groene pesto is het ook vast erg lekker)

De ingredienten voor een heerlijk warm panini broodje

De ingredienten voor een heerlijk warm panini broodje

Bereiding van panini met salami en brie

  • Zet de contactgrill vast aan, dan is hij warm als je panini broodje klaar is
  • Het paninibroodje in de lengte doormidden snijden
  • Besmeer de onderste helft met een laagje pesto

Een lekkere laag pesto op je panini smeren

Een lekkere laag pesto op je panini smeren

  • De plakken salami doormidden snijden en als halve maantjes op het paninibroodje leggen

Leg de salami als halve maantjes op het panini brood

Leg de salami als halve maantjes op het panini brood

  • De brie in plakjes snijden en in het midden een rijtje maken, niet te dicht op de rand want dan loopt er teveel brie weg uit je panini
  • Dan de plakjes salami weer naar binnen vouwen (zie foto)

Leg de brie netjes in het midden en niet teveel aan de zijkant. Brie smelt erg snel en dan heb je al snel dat alle brie uit je broodje loopt

Leg de brie netjes in het midden en niet teveel aan de zijkant. Brie smelt erg snel en dan heb je al snel dat alle brie uit je broodje loopt

  • De bovenste helft van de panini op de brie leggen en je bent klaar on de broodjes met brie en salami af te bakken in de contactgrill
  • Na ongeveer 5 a 6 minuten hoor je een licht alarmerend gesis uit de grill komen, dat is de brie die uit je broodje loopt.

En zo ziet je panini er dan uit! Panini maken is echt super eenvoudig met de recepten op deze site

En zo ziet je panini er dan uit! Panini maken is echt super eenvoudig met de recepten op deze site

  • De hoogste tijd om je broodje uit de grill te halen en te genieten van je zelfgemaakte verse panini met salami

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.