Panini maken met gerookte zalm en geitenkaas

Zin in een lekker broodje met zalm maar dan wel ‘deluxe’? Maak dan deze panini met zalm en geitenkaas eens. Super lekker en ook nog een prima manier om wat meer vis te eten.

2 x per week vis eten… haal jij dat?

Volgens het voedingscentrum zou je eigenlijk twee keer per week vis moeten eten en daarvan moet je minimaal 1 x vette vis eten. Laat zalm nou net zo’n vette vis zijn! Goed om te weten: vet is dus lang niet altijd slecht. Met een prima en opgetogen gevoel ga ik dus aan de slag met deze panini. Heb ik in ieder geval vast 1 x vette vis te pakken voor deze week.

Wat heb ik in huis gehaald voor Panini met gerookte zalm en geitenkaas?

  • 2 panini’s
  • Potje groene pesto
  • 100 gram gerookte zalm (ik heb zalmfilet gekocht bij de supermarkt maar zalmsnippers bij de visboer werkt ook goed)
  • 1 zacht geitenkaasje (zo’n rolletje van de lidl is de goedkoopste keuze)
  • 2 handjes rucola

Hoe maak je een panini met zalm en geitenkaas?

  • Contactgrill vast laten voorverwarmen
  • Panini doorsnijden zodat je 2 lange platte stukken krijgt
  • De onderkant besmeer ik met pesto (hoeveel pesto je gebruikt is persoonlijke smaak)
  • Dan de zalm er op leggen
  • Geitenkaas in plakjes snijden en op de zalm leggen

lekkere geitenkaas voor op je zelfgemaakte panini

lekkere geitenkaas voor op je zelfgemaakte panini

  • De andere kant van het broodje er op leggen en dan kan je panini met gerookte zalm op de contactgrill
  • In het begin even goed aandrukken en dan rustig 5 a 6 minuten wachten tot de kaas gesmolten is
  • Ik zie je al denken…. Wanneer ga je iets met de rucola doen? Die doe ik aan de onderkant van het broodje als hij uit de contactgrill komt. Aan de bovenkant lukt niet meer want daar is de geitenkaas lekker gesmolten. Dus: broodje op z’n kop leggen, onderkant er af halen en daar wat rucola tussen doen, weer omkeren en klaar! Ben jij klaar voor de lekkerste lunch van de week?

Genoeg gelezen…. fort… naar de keuken en zelf panini maken!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.