Kan je panini maken met afbakbroodjes? Die vraag hoor ik vaker. De reden is waarschijnlijk dat de echte panini broodjes niet in iedere supermarkt te koop zijn. Ik kan je geruststellen, het antwoord is: ja dat kan zeker wel. Een lekker recept voor panini gemaakt van afbakstokbrood staat op deze pagina.

Panini maken met afbak stokbrood

Dat heb ik zelf maar eens getest, om goed antwoord te geven op de vraag of het kan. Het lukt vrij aardig. De smaak is prima, maar wel een beetje anders. Iets minder kruidig denk ik. Het werkt ook iets minder makkelijk dan de echte panini broodjes. De echte panini broodjes zijn iets platter en breder, en zijn daardoor makkelijker te beleggen. Een stokbrood of een afbakbroodje rolt een beetje weg maar ach, als dat je problemen zijn…

Ik heb afbak stokbrood gebruikt als test of je met afbroodjes panini kunt maken

Ik heb afbak stokbrood gebruikt als test of je met afbroodjes panini kunt maken

Panini maken met afbakbroodjes in de praktijk

Als je het afbakbroodje eenmaal hebt belegd dan doe je hem in de contact grill of panini grill. Uiteindelijk wil je toch een beetje een plat broodje hebben dus ik heb gewoon even flink staan duwen op de bovenkant van de grill. Let op dat niet de hele inhoud van je broodje naar buiten komt zetten (dat kan ook bij echt panini brood gebeuren trouwens, maar niet zo snel omdat je niet echt hoeft te duwen) Het gewicht van de grill doet verder het werk wel. De smaak is ietsje anders, dat schreef ik al en de broodjes zijn iets harder / krokanter na het bakken. Als je bij jou in de buurt dus niet aan panini afbakbroodjes kunt komen kan je dus ook best een afbakstokbroodje of pistoletjes gebruiken.

Binnenkort zet ik het recept online maar op deze pagina plaats ik vast een paar foto’s van hoe de panini met afbakbroodjes zijn geworden.

De test is gelukt: Panini maken met afbakbroodjes, kan dat? Het antwoord is ja

De test is gelukt: Panini maken met afbakbroodjes, kan dat? Het antwoord is ja

Met welk brood kan je beste panini maken?

Het antwoord is duidelijk, met echte panini broodjes. Ik koop ze van het merk Delifrance en eigenlijk heb ik nog geen andere merken kunnen ontdekken in de supermarkten. Een zak kost ongeveer 1,50 en dan heb je twee panini broodjes. Wat ze wel handig hebben gedaan: de zak bestaat uit twee aparte delen zodat je één broodje kunt gebruiken en het andere broodje blijft luchtdicht verpakt. Die kan je dus later nog een keer gebruiken.

Waar kan je panini brood kopen?

Ik koop panini brood bij de Jumbo. De AH in het dorp heeft ze niet. De AH XL heeft ze weer wel. Misschien weten jullie meer adresjes? Laat het dan even weten.

Panini brood kopen is nog steeds vrij lastig maar zo ziet het brood er uit wat ik gebruik

Panini brood kopen is nog steeds vrij lastig maar zo ziet het brood er uit wat ik gebruik

Voor panini recepten kan je op deze pagina beginnen