Italiaanse panini met parmaham mozzarella en gegrilde paprika

Mozzarella, lekkere parmaham en gegrilde paprika… dat smaakt echt super goed bij elkaar. Mozzarella is al heerlijk van zichzelf maar in gesmolten vorm tussen je panini broodje…. Dat grenst aan perfectie. Zo’n heerlijke lunch kan je makkelijk thuis zelf maken. Het is echt niet moeilijk.

Ik weet dat je prima zelf paprika’s kunt grillen maar voor een snelle maar lekkere lunch kan je prima gegrilde paprika’s uit een pot gebruiken. De echte food-guru’s gaan nu al helemaal schuimbekken, vlekken in de nek…. Gij zult niets uit een potje gebruiken!!! Ik hou mijn panini’s graag simpel, de meeste mensen hebben of nemen daar gewoon de tijd niet voor en ik ook meestal niet. Vergeef het me.

Italiaanse panini met pesto parmaham en gegrilde paprika

Ingrediënten voor Italiaanse panini

  • 1 panini broodje
  • Halve bol mozzarella
  • 2 grote plakken parmaham
  • 2 a 3 gegrilde paprika’s uit een pot
  • 2 eetlepels groene pesto

Een Italiaanse panini maken, hoe doe je dat?

  • Snij de panini in de lengte doormidden
  • Bestrijk de onderste helft met de groene pesto
  • De mozzarella in plakjes snijden en op de pesto leggen

proef de smaak van Italie met deze Italiaanse panini

  • De parmaham leg je dan weer op de mozzarella (eventueel de parmaham een beetje scheuren zodat het beter op de panini past)
  • De gegrilde paprika’s uit de pot halen en in reepjes snijden
  • Leg de reepjes gegrilde paprika bovenop
  • Als laatste de bovenste helft van de panini bovenop plaatsen en dan kan je Italiaanse panini in de paninigrill
  • Na een paar minuten (ongeveer 5 a 6 minuten) is je Italiaanse panini klaar, de mozzarella loopt er dan waarschijnlijk een beetje uit… dat is zo waanzinnig lekker

buon appetito!

In plaatse van parmaham zou je ook salami kunnen gebruiken, dat is ook erg lekker en ook erg Italiaans. Meer lekkere panini recepten met mozzarella kan je hier vinden.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.